SPACE ART COMPETITIE

Helpt u ons het Nederlandse publiek voor ruimtevaart te inspireren? Doe mee aan onze creatieve wedstrijd en maak kans op een mooi geldbedrag! Uw werk wordt tentoongesteld in een van de ruimtevaartmusea die Nederland rijk is en het winnende kunstwerk verschijnt op de cover van het blad Ruimtevaart.

 

De NVR bestaat dit jaar al 70 jaar. We willen dit graag met onze leden vieren en organiseren daarom verschillende activiteiten, waaronder een symposium en een creatieve wedstrijd. De prijsuitreiking van de creatieve wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het symposium dat vooralsnog gepland staat voor het voorjaar van 2022.

 

U kunt als NVR lid meedoen in de volgende vijf categorieën:

1) grafisch (schilderen, tekenen, graffiti, space-patches)

2) foto- en

3) videokunst

4) 3-D-werk (beeldhouwen, 3-D printen)

5) performance art

 

Er zal een prijs van 70 euro uitgereikt worden aan de winnaar van elke categorie en een bedrag van 350 euro voor de algemene winnaar. Deze overall winnaar zal gekozen worden uit de winnaars van de diverse categorieën, door de jury en de deelnemers aan het symposium. De winnaars van de verschillende categorieën worden gekozen door een jury die bestaat uit ruimtevaartprofessionals en kunstenaars. De NVR behoudt het recht om bij te weinig aanmeldingen voor een categorie, de prijs voor deze categorie te laten vervallen of met een andere categorie samen te voegen en het recht om geen prijzen uit te delen indien de kwaliteit onvoldoende bevonden wordt. Mocht een categorie vervallen dan kunt u wel deelnemen voor de algemene hoofdprijs.

 

Hoe doet u mee? Geef vóór 30 september 2021 aan in welke categorie u wilt meedoen, door een email naar het secretariaat te sturen (secretariaat@ ruimtevaart-nvr.nl). U krijgt dan vanuit de NVR de bevestiging van uw deelname. Na uw aanmelding krijgt u tips en de randvoorwaarden per categorie toegestuurd. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan hoe het kunstwerk uit een bepaalde categorie ingediend moet worden. Uw kunstwerk moet voor 28 februari 2022 ingeleverd zijn. Bij inzending van uw kunstwerk geeft u ook toestemming voor het tentoonstellen en het gebruik in het blad Ruimtevaart.

 

We zijn benieuwd naar uw creatieve inbreng: succes!

Chat hier met secretariaat van de NVR
X