Partners

De NVR heeft met een aantal zusterorganisaties in Nederland en in het buitenland een Memorandum of Understanding (MOU) afgesloten. In deze MOU’s staan afspraken tussen beide organisaties die voordelen opleveren voor de leden. Hieronder een overzicht van organisaties waar een MOU mee is afgesloten:

De Nederlandse Partners

Space Society Twente

Space Society Twente is a student association for everyone who has an interest in space exploration, astronomy, space engineering and space policy. The two core philosophies of the Space Society Twente are that anyone can be involved in the opportunities and challenges of space engineering, and that space itself needs to become more accessible to research and industry. That binds our societies.

On Wednesday June 30, Space Society Twente’s chairman Egor Tamarin and Ton Marée, chairman of the NVR, signed a Memorandum of Understanding (MoU) in order to express the will to work together more closely.

We are looking forward to a bright future together!

SpaceNed

SpaceNed is de brancheorganisatie van de Nederlandse ruimtevaartbedrijven. In SpaceNed is de Nederlandse ruimtevaartsector in de breedte vertegenwoordigd: grote en kleine bedrijven, vertrouwde en nieuwe namen, industrieën en kennisinstellingen. De leden vertegenwoordigen ongeveer 90% van de Nederlandse ruimtevaartomzet. De NVR en SpaceNed hebben op 17 december 2011 een eerste ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

STICHTING RUIMTEVAART MUSEUM

De Stichting Ruimtevaart Museum (SRM) beheert een permanente ruimtevaart tentoonstelling in het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) bij Aviodrome te Lelystad. Daarnaast heeft ze een uitgebreid ruimtevaart archief. De NRM organiseert elke eerste zaterdag van de maand een ochtendpresentatie over ruimtevaart of sterrenkunde. De MoU werd op 28 november 2014 ondertekend.

LEONARDO DA VINCI

‘Leonardo da Vinci’ is de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging van studenten Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. De NVR en VSV Leonardo da Vinci hebben bij onze ALV op 30 juni 2014 een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

NED. VERENIGING VOOR LUCHTVAART

De NVvL is een vereniging die een platform biedt voor al diegenen die vanuit hun professie of interesse zijn geïnteresseerd in luchtvaarttechnologie. 

De NVR en de NVvL hebben bij onze ALV op 20 juni 2016 een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

SIPKE WYNIA

Sipke Wynia is de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging van studenten Luchtvaarttechnologie aan  de Hogeschool Inholland in Delft.

De NVR en Sipke Wynia hebben bij het ruimtevaart symposium van Sipke Wynia op 18 mei 2017 een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU)

NEDERLANDS INSTITUUT VOOR NAVIGATIE

Het NIN is een vereniging die hét platform biedt voor het delen van kennis en het leggen van contacten in de wereld van de plaatsbepaling, navigatie en tijdmeting.

De NVR en het NIN hebben in de zomer 2020 een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

Internationale Partners

SGAC

De ‘Space Generation Advisory Council’ (SGAC) is een wereldwijde organisatie met als doel om studenten en ‘young space professionals’ te vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties, ruimtevaart agentschappen, industrie en universiteiten. De MoU werd ondertekend bij de IAC 2014 in Toronto.

WIA-EUROPE

WIA-Europe streeft naar het uitbreiden van de kansen voor leiderschap van vrouwen en het vergroten van hun zichtbaarheid in de lucht- en ruimtevaartsector. Leden (m/v) profiteren van mentorprogramma’s, prijzen, beurzen, trainingsworkshops en netwerkmogelijkheden met professionals via de lokale WIA-Europe verenigingen. Daarnaast bevatten de regionale en centrale evenementen regelmatig sprekers en paneldiscussies over een breed scala van onderwerpen die van belang zijn voor onze branche. De MoU werd ondertekend bij onze ALV op 28 juni 2017.

BRITISH INTERPLANETARY SOCIETY

Dankzij het M​emorandum of Understanding dat de NVR met British Interplanetary Society (BIS) tijdens de IAC 2013 in Beijing heeft ondertekend, zijn we blij te kunnen aankondigen dat NVR leden nu alle BIS lezingen en symposia gratis (of op de zeldzame gelegenheden tegen betaling, voor hetzelfde tarief als BIS leden) kunnen bijwonen.

CANADIAN SPACE SOCIETY

De Canadian Space Society (CSS) is een Candase non-profit organisatie opgericht voor professionals en liefhebbers die de menselijke exploratie en ontwikkeling van het zonnestelsel en daarbuiten nastreven. De MoU met CSS werd afgesloten tijdens de IAC 2014 in Toronto.

Chat hier met secretariaat van de NVR
X