maart, 2021

03mar20:0021:30Koelsystemen in de Ruimtevaart; Revival Alpha Magnetic Spectrometer (AMS-02)door: Johannes van Es Organisator: NRM

Omschrijving

Op woensdag 3 maart 2021 wordt er een webinar georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) tezamen met de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).

Toegang tot Webinar: 19:45 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur
Einde: 21.30 uur

De Alpha Magnetic Spectrometer, ook wel AMS-02 genaamd, is een experiment op het gebied van de astrofysica dat gemonteerd is aan het internationale ruimtestation ISS. De lancering vond plaats op 16 mei 2011. Het NLR was verantwoordelijk voor een deel van de warmtehuishouding. Kort geleden is dat koelsysteem aangepast middels vier ruimtewandelingen.

Johannes van Es zal in zijn lezing kort het NLR werk presenteren, de reparaties uitleggen en hij zal ook aangeven wat de wetenschappelijke resultaten zijn tot nu toe.

Presentator:
Johannes van Es werkt bij het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Centrum aan Thermische systemen. Dit omvat zowel thermische regelsystemen als 2-fase systemen en satelliet koelsystemen. Hij was direct betrokken bij het ontwerp en realisatie van delen van het koelsysteem voor de AMS.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en wilt u dit webinar (Nederlands gesproken) bijwonen, dan ontvangen we uw aanmelding graag uiterlijk 1 maart.

NVR leden melden zich aan via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl
NRM vrienden melden zich aan via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl
Twee dagen voor de presentatie ontvangen de toehoorders die zich aangemeld hebben de inlog details voor toegang tot het Webinar.
Bent u lid zowel lid van NVR als van NRM, dan hoeft u maar op één plaats uw aanmelding kenbaar te maken.

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 21:30

Adres

WEBEX

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X