oktober, 2018

06okt(okt 6)10:30NRM Lezing: Galileo Reference Centre en zijn rol in het leveren van Galileo Service

Omschrijving

Zaterdag 6 oktober 2018 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Over de lezing

Galileo is een autonoom Europees satelliet navigatie systeem. Het is bruikbaar samen met andere bestaande navigatiesystemen, in het bijzonder het Global Positioning System (GPS). Galileo heeft de afgelopen jaren behoorlijke vooruitgang geboekt: 22 satellieten zijn nu in een baan om de aarde, en de ondersteunende infrastructuur op de grond is ontwikkeld. Met de “Declaration of Galileo Initial Services” op 15 december 2016, is overgegaan van de test- en implementatie-fase naar de service-fase, en Galileo is nu klaar voor gebruik.

Het Europese GNSS Agentschap (GSA), als Galileo service leverancier, heeft een nieuwe dienstverlenende faciliteit opgezet in Nederland, het “Galileo Reference Centre (GRC)”. Het GRC speelt een belangrijke rol in de dienstverlening omdat dit het GSA toestaat onafhankelijk de kwaliteit en nauwkeurigheid van het systeem te meten en te volgen. Hiermee dient het als een opening waardoor lidstaten van de Europese Gemeenschap kunnen bijdragen aan de kwaliteit van het systeem.

Als directeur van het GRC zal de presentator ingaan op de gehele missie en de functies van het GRC, maar ook op de architectuur en het operationele concept, inclusief de aankomende ontwikkelingen en implementatie.

Presentator

Peter Buist is in Delft afgestudeerd en heeft na zijn studie een periode in Japan gewerkt. Na terugkomst in Nederland heeft hij bij een paar Nederlandse bedrijven gewerkt, waaronder het NLR. Hij is toen betrokken geraakt bij het onderwerp Satelliet navigatie en kwam zo terecht bij het GSA. Op dit moment is hij directeur van het GRC in Noordwijk.

Praktische informatie en aanmelden

De lezing is in Aviodrome, Lelystad Airport en begint om 10:30 uur, de is zaal open vanaf 10:00 uur.

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome en kosten: €7,00. Kinderen en vrienden van het NRM betalen €3,50. Aanmelden voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Tijd

(Zaterdag) 10:30

Adres

Aviodrome

Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Pin It on Pinterest

Share This
X