april, 2019

12apr18:00Mission to Mars en movie AniaraErik LaanIJpromenade 1

Omschrijving

Erik Laan: Mission to Mars

Vermogende ondernemers Elon Musk en Jeff Bezos werken hard aan commerciële reizen naar Mars, waarbij het vooruitzicht een permanente vestiging op de rode planeet is. Maar hoe realistisch zijn die plannen werkelijk?

Dat is een vraag die op Imagine wordt besproken met ruimtevaardeskundige, en oprichter van Eye on Orbit, Erik Laan. Benieuwd hoe het echt voelt om de stap naar Mars te maken? Reis af naar de rode planeet via een VR-ervaring!

Na de lezing worden twee sciencefiction films vertoont. Aniara, over een ruimteschip dat een verwoeste aarde achterlaat en naar mars vertrekt & Prospects; waarin vader en dochter vertrekken naar een door aliens bewoonde maan op zoek naar edelstenen.

Let op:
Het NVR toegangskaartje geeft alleen toegang tot bovenstaande lezing en de film Aniara

Aniara

Visueel overweldigend ruimtevaartepos geeft ook te denken over de dynamiek, behoeften en overtuigingen van elke menselijke samenleving.
Wanneer de aarde verwoest is door klimaatverandering en milieuvervuiling, moet het gigantische ruimteveer Aniara de wereldbevolking in drie weken naar Mars transporteren. Als het schip geraakt wordt door een stuk ruimtepuin, raakt het uit zijn koers. Zal het op tijd terugkeren in de goede baan?

Centraal in Aniara staat het verhaal van Mr, een vrouwelijke officier die de leiding heeft over Mima, een virtual reality-apparaat aan boord van het ruimteschip, waarmee de passagiers hun gelukkigste momenten op aarde kunnen herbeleven. In het begin is er nauwelijks vraag naar, maar hoe langer de ruimtereis duurt, hoe populairder Mima wordt. Aan de andere kant is er nog geen oplossing in zicht en worden de passagiers geconfronteerd met de noodzaak een nieuw soort samenleving te creëren. Aniara, gebaseerd op het gelijknamige gedicht (1956) van Nobelprijswinnaar Harry Martinson, is een van de meest ambitieuze sciencefictionfilms die je dit jaar zult zien.

Let op:
De film is Zweedstalig en bevat Engelse ondertiteling

Kijk Trailer

REGISTER NOW

Registration AND payment is required and possible until 10 April. Register by sending an e-mail to Richelle Scheffers via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl.

Entrance to attend the talk of Erik Laan and the movie Aniara:

NVR members: € 5,00 (only 20 available)
When the € 5,00 tickets are sold out, members can receive tickets by paying the reduced price of € 10,00.

First come, first serve.

Payment information will follow after registration.

Chat hier met secretariaat van de NVR
X