september, 2020

09sep19:45Kun je met een ballistische raket (BM) een satelliet lanceren?WEbinair: Henk Smid Organisator: NRM

Omschrijving

Op woensdag 9 september 2020 wordt er een webinar georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) tezamen met de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).

Toegang tot Webinar: 19:45 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur
Einde: 21.30 uur

Kun je met een ballistische raket (BM) een satelliet lanceren?
Of andersom. Een atoombom met een ruimtevaart draagraket (SLV) naar een doel brengen? Landen hebben SLVs vanuit BMs ontwikkeld maar nog nooit een BM vanuit een SLV. Toch wordt een land als Iran er door Amerika van beschuldigd juist dat te doen en een gevaar te zijn voor de wereldvrede. En waarom India dan niet? Vaak is er een parallelle ontwikkeling van BMs en SLVs. En, er zijn toch afgedankte BM’s die worden gebruikt om satellieten in de ruimte te brengen?

In deze lezing, ontdaan van alle emotie hierover, wordt gekeken wat de (on)mogelijkheden zijn in dit schemergebied en welke landen met welke bedoelingen zich hiermee bezighouden.

Presentator:
Henk Smid is gepensioneerd medewerker van de Koninklijke Luchtmacht. Bij de luchtmacht was hij belast met de analyse van buitenlandse ruimtevaartsystemen. Henk is ook oprichter, ondernemer en senior consultant van ribs Space Consultancy & Insurance (ribs SC&I). Tevens was Henk redacteur van het NVR blad Ruimtevaart.

Twee dagen voor de presentatie ontvangen de toehoorders die zich aangemeld hebben de inlog details voor toegang tot de Webinar.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en wilt u dit webinar (Nederlands gesproken) bijwonen, dan ontvangen we uw aanmelding graag uiterlijk 6 september.

NVR leden melden zich aan via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl.
NRM vrienden melden zich aan via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl

Bent u lid zowel lid van NVR als van NRM, dan hoeft u maar op één plaats uw aanmelding kenbaar te maken.

Tijd

(Woensdag) 19:45

Adres

WEBINAR

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X