november, 2020

04nov19:45ISS 20 jaar bemandPeter Batenburg, Resultaten en hoe verder Organisator: NRM

Omschrijving

In november 2000 werd de toen beperkte configuratie van het Internationaal Ruimtestation ISS voor het eerst bemand door twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut. Vanaf dat moment tot nu toe werd ISS onafgebroken bemand door astronauten uit Amerika, Rusland Europa, Japan en Canada. Daarnaast is een aantal zogenaamde toeristen voor beperkte tijd aan boord geweest.
In deze lezing zullen de diverse mensen die korter of langer in het ISS hebben gewoond worden besproken. Wat hebben ze daar gedaan? Wat zijn de belangrijkste taken? Hoe ziet een astronauten dag er uit? Wat waren de belangrijkste resultaten?
Natuurlijk wordt extra aandacht gegeven aan de Nederlandse astronaut Andre Kuipers, die 2 keer het ISS heeft bezocht, zowel in 2004 als in 2011-2012, en in totaal 204 dagen in de ruimte is geweest.
Ook zal ingegaan worden op de toekomst van ISS, met name als het gaat om de plannen van zowel NASA als Roskosmos. Ook belangrijk te weten wat ESA gaat doen en de andere partners JAXA en CSA.

Presentator Peter Batenburg

Peter s na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen werkzaam geweest als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST), onder andere bij de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 werkt hij in Nederland, zoals Airbus D&S, als consultant bij ADSE, en bij APP. Begin 2020 is Peter zijn eigen consultancybedrijf genaamd HQ Space gestart. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR als bestuurslid en voorzitter van de evenementencommissie. Op dit moment is hij ook bestuurslid van de Stichting Ruimtevaart Museum.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Aanmelden:
Twee dagen voor de presentatie ontvangen de toehoorders die zich aangemeld hebben de inlog details voor toegang tot de Webinar.
Bent u geïnteresseerd en wilt u dit webinar (Nederlands gesproken) bijwonen, dan ontvangen we uw aanmelding graag uiterlijk 1 november.

NVR leden melden zich aan via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl
NRM vrienden melden zich aan via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl

Bent u lid zowel lid van NVR als van NRM, dan hoeft u maar op één plaats uw aanmelding kenbaar te maken.

Tijd

(Woensdag) 19:45

Adres

WEBINAR

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X