december, 2020

20dec16:00Het raadsel van de ster van BethlehemEen wonderlijke astronomische reis, door Prof dr Henny Lamers

Omschrijving

Uitnodiging

Hierbij nodigen wij u uit om mee te kijken naar de lezing van Prof. Dr. Henny Lamers over het raadsel van de ster van Bethlehem. Ook zullen er beelden te zien zijn van de telescoop van de sterrenwacht en opgenomen beelden van Jupiter en Saturnus.

Volg de live-stream op https://www.youtube.com/c/SterrenwachtTivoliOudenbosch

Mocht je je altijd al afgevraagd hebben wat er waar is van het verhaal over de “Ster van Bethlehem en de Drie Koningen” dan kun je a.s. zondag 20 dec om 16 uur via youtube kijken en luisteren naar mijn verhaal voor de Volkksterrenwacht in Oudenbosch.: “De ster van Bethlehem: feiten en fictie”. Daarin leg ik uit wat er echt in de bijbel staat, en hoe het verhaal in de loop van de tijd veranderd is en hoe dat komt. Hoe komen we aan het verhaal van de drie koningen vandaan? Wie waren dat? Waar komen ze vandaan en hoe konden ze het stalletje in Bethlehem vinden? Waarom staan er in een kerststal een os en een ezel bij de krib?
En wat was die ster nu echt? Was het misschien een komeet, of toch iets anders.? Wat zeggen de astronomen daarover? En ten slotte: wanneer is Jesus eigenlijk geboren?

Ik laat ook zien hoe het kerstverhaal door de eeuwen heen is afgebeeld in de kunst.

(De voordracht was gepland in basiliek van Oudenbosch,  met een kerstmarkt er omheen, maar wordt vanwege corona uitgezonden vanuit het voormalige Jezuiten klooster met de sterrenwacht aldaar.)

Vriendelijke groeten

Henny Lamers

 

Tijd

(Zondag) 16:00

Adres

WEBINAR

Chat hier met secretariaat van de NVR
X