oktober, 2022

02okt10:0117:00ESTEC Open DagSchrijf je inKeplerlaan 1, 2201 AZ Noordwijk Organisator: NVR

Omschrijving

De registratie is nu geopend voor de 11e jaarlijkse ESA Open Dag bij ESTEC. Het technische centrum van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA in Noordwijk is op zondag 2 oktober geopend van 10:00 tot 17:00 uur en biedt bezoekers de kans om astronauten, ruimtewetenschappers en ingenieurs te ontmoeten en alles te weten te komen over het werk dat wordt uitgevoerd in Europa’s grootste vestiging voor ruimteonderzoek.

Om de ESA Open Dag bij ESTEC op zondag 2 oktober bij te wonen, kunt u zich hier registreren.

Met één kaart kunnen bezoekers een groep van maximaal vier personen aanmelden. Omdat we verplicht zijn om het totale aantal bezoekers te beperken en om een geweldige ervaring te garanderen voor iedereen die komt, raden we u aan om vroeg te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Hoogtepunten van de ESA Open Dag van dit jaar zijn de lezingen door de Duitse ESA-astronaut Matthias Maurer, die onlangs is teruggekeerd van het internationale ruimtestation, en de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers, die is twee keer aan boord van het ISS geweest.

Collega’s van de afdelingen Personeelszaken en Onderwijs zullen presentaties geven over hoe ESA samenwerkt met scholen en universiteiten en hoe men een carrière in de ruimtevaartsector kan ontwikkelen. De NL Space tent zal het baanbrekende werk presenteren dat wordt gedaan door Nederlandse ruimtevaartbedrijven en -instellingen, met de nadruk op Tropomi– het in Nederland gebouwd instrument aan boord van de satelliet Copernicus Sentinel-5P.

De ESA Open Dag bij ESTEC vindt plaats als onderdeel van het Weekend van de Wetenschap, en de achtdaagse ‘Ruimteweek’, met activiteiten in de hele regio, mogelijk gemaakt door de NL Space Campus en de stad Leiden, Europese Stad van de Wetenschap 2022.

Het bezoekerscentrum van ESTEC, Space Expo, organiseert een ruimtefestival ter afsluiting van de Ruimteweek, mede georganiseerd door de NL Space Campus en ‘Space Rocks’. Hier wordt ruimteonderzoek en de kunst, muziek en cultuur die het inspireert gevierd. Om hun bezoek af te sluiten bezoekers hebben gratis toegang tot Space Expo en het ruimtefestival.

ESTEC, gevestigd in Noordwijk, is het technische centrum van ESA en de grootste vestiging. Al meer dan 50 jaar worden hier nieuwe ESA-missies geboren en nieuwe technologieën onderzocht en ontwikkeld. Satellieten die klaar zijn voor lancering worden hier ook geëvalueerd in Europa’s grootste satelliettestfaciliteit.

Het thema van de ESA Open Dag dit jaar is ‘Accelerating Space’. In een tijd waarin ruimtetechnologie – van geavanceerde materialen en satellietnavigatie tot vervuilingsmonitoring en het ‘nowcasting’ van het weer – steeds meer deel uitmaakt van ons dagelijks leven, en vooruitlopend op de Ministerraad van het Agentschap in november, die de toekomstige koers van ESA zal bepalen, ligt de focus op de werkzaamheden die worden verricht om de rol van Europa in de ruimte te versterken door het tempo van innovatie in de ruimtevaart en de commercialisering van diensten en technologieën te versnellen.

Er is geen parkeergelegenheid op het ESTEC terrein, dus bezoekers worden sterk aangeraden om het openbaar vervoer te gebruiken om ESTEC op zondag 2 oktober te bereiken. Om uw reis te plannen kijk op de website https://9292.nl/.

Let op! De enige manier om op de dag toegang te krijgen tot ESTEC is door u vooraf aan te melden! We kijken ernaar uit om u te ontmoeten.

Tijd

(Zondag) 10:01 - 17:00

Organisator

NVR

Chat hier met secretariaat van de NVR
X