februari, 2020

01feb10:3013:00ESA Clean SpaceMichel van Pelt, ESA, schonere ruimtevaartPelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

Toen astronauten terugkeken naar de Aarde zagen ze hoe fragiel onze planeet eigenlijk is. Tegenwoordig is ‘het milieu’ wereldwijd een belangrijk onderwerp, en hoewel de ruimtevaart door aardobservatie-satellieten veel bijdraagt aan de benodigde kennis is die ruimtevaart zelf, zoals bijna alle menselijke activiteiten, ook onderdeel van het probleem.

ESA’s Clean Space initiatief werkt aan het schoner maken van de ruimtevaart op alle niveaus, van het ontwerpen, bouwen en testen van satellieten, de lancering en het gebruik van grondstations tot en met verminderen van de hoeveelheid ruimtepuin rond de aarde. Dat laatste omvat zowel het voorkomen van nieuw ruimtepuin als het opruimen van al rondcirkelende oude rakettrappen en kapotte satellieten. Maatregelen omvatten onder andere de ontwikkeling van alternatieve stuwstoffen en satelliet-materialen, gebruik van groene energie, strengere regels voor het gebruik van aardbanen, en de ontwikkeling van de-orbit systemen en actieve “opruimsatellieten”.

       

Michel van Pelt is direct betrokken bij ESA’s Clean Space en zal zowel de problemen als de oplossingen waar ESA aan werkt presenteren.

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X