augustus, 2019

03aug10:30Brabantse MKB laat sporen na in de ruimteMarco vd List (Bradford Ensineering)Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

De resultaten van 35 jaar Bradford Engineering in de ruimtevaarttechnologie

In deze presentatie zal worden uiteengezet hoe het van origine Brabantse familiebedrijf Bradford Engineering BV belangrijke bijdragen heeft geleverd aan een breed spectrum van satellieten en ruimtevaarttuigen. Al snel verkreeg Bradford grotere naamsbekendheid met haar gloveboxen die aan boord van de Space Shuttle, Mir en nu op het ISS vliegen. Deze gloveboxfaciliteiten stellen astronauten in staan om op een veilige wijze en onder gecontroleerde omstandigheden onderzoek te doen in het microzwaartekrachtmilieu.

Daarnaast heeft Bradford de afgelopen twintig jaar een breed en robuust product portofolio opgebouwd van drukopnemers, zonnesensoren, reactiewielen en componenten en systemen voor voortstuwing. Naast diverse constellaties van communicatie-, navigatie- en aardobservatiesatellieten in een baan om de Aarde, zijn onze producten inmiddels ook al in de verre uithoeken van ons zonnestelsel doorgedrongen. Bradford werkt nu hard om haar positie op het gebied van satellietvoortstuwing verder uit te bouwen waarbij het gebruik van milieuvriendelijkere en veiligere stuwstoffen centraal staat. Dit met het oog op de snelle ontwikkelingen in de commerciële ruimtevaartmarkt.

Presentator: Marco van der List is werkzaam als projectleider bij Bradford Engineering BV (Heerle); een leverancier van componenten en subsystemen ten behoeve van satellieten en ruimtevaartuigen. Marco van der List heeft aan diverse ruimtevaartprojecten gewerkt, zoals ISS, ATV, Rosetta, PROBA2, GOCE, BepiColombo, SmallGEO, ExoMars, Euclid, SpaceBusNEO en JUICE. Daarnaast is hij redactielid van het blad Ruimtevaart van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X