juni, 2019

01jun10:30Cassini-Huygens’ triomftocht door het Saturnus-stelselSebastiaan de Vet (KNVWS)Nederlands Ruimtevaart Museum, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

Na de lancering in 1997 en een reis van bijna 7 jaar arriveerde de Cassini-Huygensmissie in juli 2004 bij de planeet Saturnus. Dertien jaar lang verkende de satelliet het Saturnusstelsel en gaf het onderzoekers een ongekende nieuwe blik op de geringde planeet en haar manen. Van flinterdunne ringen, raviolivormige maantjes tot uitbarstende geisers, aardachtige landschappen en een landing op een ijsmaan Titan, de resultaten van de Cassini-Huygensmissie zijn verbluffend. Tijdens deze lezing blikken we terug op deze ontdekkingen en zien we hoe de Cassini-Huygensmissie in 13 jaar trouwe dienst ons beeld van Saturnus permanent heeft veranderd.
In het jaar waarin het 50 jarig jubileum van de maanwandeling wordt gevierd is het passend even stil te staan bij het 15 jarige jubileum van Cassini-Huygens aankomst bij Saturnus en de landing op een van de grootste manen van het zonnestelsel, Titan.

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X