maart, 2020

26mar16:0022:01Astronauten inspireren tijdens isolatie in #SpaceConnectsUs

Omschrijving

View this email in your browser
Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart
Kapteynstraat 1
2201 BB Noordwijk

info@ruimtevaart-nvr.nl
www.ruimtevaart-nvr.nl

Astronauten inspireren tijdens isolatie in #SpaceConnectsUs

Donderdag, 26 maart 2020
16.00 uur

©  ESA
André Kuipers en Frank de Winne

In Europa en over de hele wereld hebben we in de afgelopen weken ons dagelijks leven moeten aanpassen. Op donderdag 26 maart zullen ESA en Asteroid Day het evenement #SpaceConnectsUs presenteren – een gelegenheid om online samen te komen en te luisteren naar ruimteverkenners, artiesten en wetenschappers over hoe wij onszelf en onze omgeving kunnen aanpassen aan deze nieuwe situatie.

#SpaceConnectsUs is een online evenement van 16:00–21:00 uur gestreamd via ESA WebTV en ESA YouTube over wetenschap, onze thuisplaneet en onze dromen over de hemel boven ons.

Astronauten en gasten wereldwijd zullen deelnemen aan het online evenement. De presentatoren en gasten vertellen kinderen, jong volwassenen en families en vrienden over hun ervaring en werkwijzen op geïsoleerde locaties, levenslessen over ruimteverkenning, hun vertrouwen in de wetenschap en inspiratiebronnen. Het evenement kan worden gevolgd in vijf talen, beginnend om 16:00 uur in het Nederlands, gevolgd door het Duits (17:00 uur), Italiaans (18:00 uur), Frans (19:00 uur) en Engels (20:00 uur).

Meerdere ESA-astronauten zullen hun tijd en talenten met het publiek delen: André Kuipers, Tim Peake, Alexander Gerst, Samantha Cristoforetti, Matthias Maurer, Thomas Reiter en Frank De Winne. Beroemde hosts zijn onder andere professor Brian Cox, Ranga Yogeshwar en Bruce Benamran, met speciale gasten uit de creatieve wereld zoals Mayim Bialik (The Big Bang Theory en PhD in neurowetenschappen), actrice en zangeres Olivia Newton-John en Paulina Chávez (The Expanding Universe of Ashley Garcia).

 

Deelnemen aan het online evenement

Het evenement is gratis en geheel online. Men kan vanaf gisteren, 24 maart, een vraag stellen door middel van de hashtag #SpaceConnectsUs. Neem deel aan de live uitzending via ESAWebTv en ESA YouTube om te zien of de gestelde vraag wordt beantwoord en volg de tips van astronauten over wat te doen om deze periode van quarantaine door te komen. Meer informatie over het programma op SpaceConnects.Us.

Social media

Gebruik de hashtag #SpaceConnectsUs voor het stellen van vragen en lezen van updates via Twitter, Instagram en Facebook. U kunt ook updates volgen via de @esa en @esa_nl Twitter-accounts en via @asteroidday

 

Promofilmpje #SpaceConnectsUs 
Over Asteroid Day

Asteroid Day is een door de VN goedgekeurde wereldwijde awareness campagne die jaarlijks plaatsvindt op 30 juni met als het doel het publiek te inspireren, te betrekken en te informeren over de mogelijkheden en risico’s van asteroïden.

Bron: ESA

Copyright © 2020 Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart, All rights reserved.
You are receiving this email because you are subscribed to our mailings.

Our mailing address is:

Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Kapteynstraat 1

Noordwijk, ZH 2201 BB

Netherlands

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Tijd

(Donderdag) 16:00 - 22:01

Chat hier met secretariaat van de NVR
X