april, 2019

06apr10:30Aanloop naar Apollo: het Amerikaanse Mercury en Gemini Programmadoor: Ir. Peter BatenburgPelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

Zaterdag 6 april 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Met het Apollo programma zette de VS de eerste mens op de Maan. Voordat men met Apollo 11 kon landen waren er meerdere Apollo vluchten nodig om te testen of een Maanlanding met de Apollo hardware mogelijk is. Men wilde echter voor de eerste Apollo vlucht al een paar belangrijke dingen weten en ervaring krijgen: kun je twee ruimteschepen elkaar laten naderen in de ruimte? Is het mogelijk twee ruimteschepen aan elkaar te koppelen? Kan een mens twee weken in de ruimte overleven? Om deze vragen te beantwoorden waren er de Mercury en Gemini programma’s. Tijdens de lezing zullen deze programma’s worden besproken; het begin, het einde en wat men nog meer met Mercury en Gemini gepland had.

Presentator:
Peter Batenburg is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen aan de slag gegaan voor het ISS als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST). Hier heeft hij onder andere een bijdrage geleverd aan de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 is Peter weer terug in Nederland, eerst nog op ‘missie’ vanuit Airbus D&S Bremen, daarna als consultant bij ADSE, en hij was  werkzaam bij APP.

Peter is sinds 2011 actief bij de NVR als lid van de redactie van het blad Ruimtevaart en de evenementencommissie

Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport,  Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X