februari, 2022

02feb20:002021; een bijzonder jaar voor bemande ruimtevaartPresentator: Peter Batenburg (HQspace) Organisator: NVR-NRM

Omschrijving

Op woensdag 2 februari 2022 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) tezamen met de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).  

2021 is een bijzonder jaar voor bemande ruimtevaart geweest. We hebben een record in aantal vluchten naar de ruimte (>100 km hoogte) gezien en er is veel gebeurd met bestaande, nieuwe en toekomstige ruimtestations.
Een kort overzicht van de gebeurtenissen van afgelopen jaar:
1.         Nieuwe onderdelen voor het ISS;
2.         China begint met de bouw van hun ruimtestation;
3.         Ruimtetoerisme is begonnen;
4.         Actrice in de ruimte;
5.         Toerist naar ISS;
6.         Commerciële ruimtestation plannen gaan een nieuwe fase in.

In deze lezing zullen we terugblikken op deze gebeurtenissen van afgelopen jaar. We zullen bespreken in welke context deze gebeurtenissen geplaatst kunnen worden en wat deze betekenen voor de komende jaren.

Presentator:

Peter is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen werkzaam geweest als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST), onder andere bij de PromISSe missie van André Kuipers. Vanaf 2014 werkte hij in Nederland, bij Airbus D&S, als consultant bij ADSE, en bij APP. Peter heeft nu zijn eigen bedrijf opgezet, HQspace. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR, nu als bestuurslid/secretaris. Op dit moment is hij ook bestuurslid van de Stichting Ruimtevaart Museum.

Enkele dagen voor de presentatie ontvangen de toehoorders die zich aangemeld hebben de inlog details voor toegang tot het Webinar.
Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Aanmelden
 Bent u geïnteresseerd en wilt u deze lezing (Nederlands gesproken) digitaal bijwonen, dan ontvangen we uw aanmelding graag uiterlijk 30 januari aanstaande. 

NVR leden melden zich aan via secretariaat@ruimtevaart-nvr.nl
NRM vrienden melden zich aan via de website van NRM: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl

Bent u lid zowel lid van NVR als van NRM, dan hoeft u maar op één plaats uw aanmelding kenbaar te maken.

Tijd

(Woensdag) 20:00

Adres

WEBEX

Organisator

NVR-NRM

Chat hier met secretariaat van de NVR
X