november, 2022

05nov10:3012:30ERA Door: Sytze KampenHet buitengewone verhaal van ERA, de Europese Robot Arm: gebouwd in Leiden en nu aan het werk op het International Space StationPelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

ERA doet binnenkort de laatste grote verbouwing op het Space Station. De robot plaatst dan een grote radiator en een luchtsluis op de Russische wetenschapsmodule Nauka die in juli 2021, samen met ERA naar het Space Station werd gelanceerd.

Het is een echt Nederlands verhaal van worstelen en weer boven komen, van tegenslagen en onverwachte wendingen. 

ERA werd voor ESA gebouwd met een Europees team onder leiding van Airbus in Leiden, met een grote bijdrage van Nederland aan het programma. NLR ontwikkelde het grondsegment en Stork onderdelen van de gewrichten en de grijpers. 

ERA is nu op het ISS, liefst 27 jaar na de start van de bouw. Krijgt dat verhaal een happy end?

Toegang tot de zaal is uitsluitend mogelijk na aanmelding via de website www.nationaalruimtevaartmuseum.nl en na betaling van de kosten van deelname. NVR leden kunnen zich aanmelden via de NVR website.
Zie onder Contact (rechtsboven in het menu) of klik op de knop “Naar inschrijving Lezing” (hieronder) voor het aanmeldingsformulier.

Naar inschrijving Lezing.      

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X