december, 2019

07dec10:30De toekomst van de maan*Erik Laan (Eye On Orbit)Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad Organisator: NRM

Omschrijving

Zaterdag 7 december 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport,  Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)

Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing zeer gewenst (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Genoeg over Apollo 11 tijdens dit 50ste verjaardagsjaar van de historische maanlanding.

We gaan naar de toekomst kijken van wat komen gaat wat betreft de Maan. Wie gaat de nieuwe maanrace winnen? Worden het wederom de Amerikanen die in 2024 de eerste vrouw en de volgende man op de Maan willen zetten? Dit is bij lange na nog geen uitgemaakte zaak. De kansen zijn aanzienlijk dat de toxische regering van President Trump de extra miljarden die nodig zijn niet voor elkaar gaat krijgen. Het Europese ruimtevaart agentschap ESA zit voorlopig in het bootje met de Amerikanen. Zij ontwikkelen de service module voor het Orion ruimteschip en werken mee met het Gateway ruimtestation, dat in een baan om de Maan moet gaan komen. Maar hoe zit het met de kansen van de Chinezen? Die volgen een minutieus plan en er wordt gezegd dat 2028 hun targetjaar is voor de eerste Taikonauten op de Maan. Of wordt het toch een commerciële aangelegenheid. Zowel Jeff Bezos met Blue Origin als Elon Musk hebben straks de capaciteiten om de Maan te bereiken. Maar wat wordt hun business plan?.

Presentator:
Erik Laan is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Natuurkunde), en heeft gewerkt bij SRON, Airbus Defence & Space en TNO. Sinds 2013 is hij een onafhankelijke consultant voor de ruimtevaart industrie via zijn bedrijf Eye on Orbit,

Organisator

NRM Airport Lelystad. Pelikaanweg 50 8218 PG Lelystad

Chat hier met secretariaat van de NVR
X