Partners

De NVR heeft met een aantal zusterorganisaties in Nederland en in het buitenland een Memorandum of Understanding (MOU) afgesloten. In deze MOU’s staan afspraken tussen beide organisaties die voordelen opleveren voor de leden. Hieronder een overzicht van organisaties waar een MOU mee is afgesloten:

Nationale partners

Spacened

SpaceNed is de brancheorganisatie van de Nederlandse ruimtevaartbedrijven. In SpaceNed is de Nederlandse ruimtevaartsector in de breedte vertegenwoordigd: grote en kleine bedrijven, vertrouwde en nieuwe namen, industrieën en kennisinstellingen. De leden vertegenwoordigen ongeveer 90% van de Nederlandse ruimtevaartomzet. De NVR en SpaceNed hebben op 17 december 2011 een eerste ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

Stichting Ruimtevaart Museum

De Stichting Ruimtevaart Museum (SRM) beheert een permanente ruimtevaart tentoonstelling in het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) bij Aviodrome te Lelystad. Daarnaast heeft ze een uitgebreid ruimtevaart archief. De NRM organiseert elke eerste zaterdag van de maand een ochtendpresentatie over ruimtevaart of sterrenkunde. De MoU werd op 28 november 2014 ondertekend.

Leonardo Da Vinci

‘Leonardo da Vinci’ is de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging van studenten Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. De NVR en VSV Leonardo da Vinci hebben bij onze ALV op 30 juni 2014 een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) afgesloten.

NVvL

De NVvL is een vereniging die een platform biedt voor al diegenen die vanuit hun professie of interesse zijn geïnteresseerd in luchtvaarttechnologie.

Internationale partners

SGAC

De ‘Space Generation Advisory Council’ (SGAC) is een wereldwijde organisatie met als doel om studenten en ‘young space professionals’ te vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties, ruimtevaart agentschappen, industrie en universiteiten. De MoU werd ondertekend bij de IAC 2014 in Toronto.

British Interplanetary Society

Dankzij het M​emorandum of Understanding dat de NVR met British Interplanetary Society (BIS) tijdens de IAC 2013 in Beijing heeft ondertekend, zijn we blij te kunnen aankondigen dat NVR leden nu alle BIS lezingen en symposia gratis (of op de zeldzame gelegenheden tegen betaling, voor hetzelfde tarief als BIS leden) kunnen bijwonen.

Canadian Space Society

De Canadian Space Society (CSS) is een Candase non-profit organisatie opgericht voor professionals en liefhebbers die de menselijke exploratie en ontwikkeling van het zonnestelsel en daarbuiten nastreven. De MoU met CSS werd afgesloten tijdens de IAC 2014 in Toronto.