Het bestuur

Het bestuur van de NVR wordt gekozen door de leden en bestaat momenteel uit de onderstaande personen. 
Contact met het bestuur neem je op via info@ruimtevaart-nvr.nl

Ir. Ton Marée

Ir. Ton Marée

Voorzitter

Ton Marée is sinds 2011 Research manager van de onderzoeksgroep Space Systems Engineering van TNO. Zijn groep werkt aan de ontwikkeling van opto-mechanische instrumenten voor aardobservatie en ruimtevaartmissies, zoals TROPOMI, Sentinel 5, GAIA, en equipment voor Laser communicatie. Op 5 oktober 2020 is Ton benoemd als voorzitter van de NVR

DR. IR. Peter Buist

DR. IR. Peter Buist

Vice-voorzitter

Peter heeft na zijn studie L&R TU Delft jarenlang gewerkt in de Japanse ruimtevaart industrie, met name op het gebied van Global Navigation Satellite Systems. Na terugkeer in Nederland heeft hij eerst op de TU Delft gewerkt voordat hij terecht kwam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Recente projecten van Peter zijn formatie vliegen van satellieten en proeven met een voertuig om micro-zwaartekracht experimenten te lanceren vanaf ballonnen.

Drs. Barbara ten berge

Drs. Barbara ten berge

Secretaris

Barbara werkt sinds 2002 in de ruimtevaart sector. Ze was eerst communicatie- en educatie medewerker bij het directoraat Human Spaceflight bij ESA/ESTEC, daarna werd zij recruiter en communicatie medewerker bij HE Space. In haar huidige functie coördineert Barbara de marketing en communicatie voor HE Space. Tot juni 2012 was zij bestuurslid van Women in Aerospace (WIA) Europe.

Ir. Mischa de Brouwer

Ir. Mischa de Brouwer

Penningmeester

Mischa heeft na zijn studie  L&R TU Delft gewerkt aan het Sloshsat project bij de NLR. Na een uitstapje als beurshandelaar is hij sinds 2005 werkzaam als project controller bij ESA in ESTEC. Op dit moment werkt hij als Business Control and Administration Manager binnen het directoraat TEC aan het sturen van financiële en planning processen.

DR. IR. Chris verhoeven

DR. IR. Chris verhoeven

Bestuurslid

Chris werkt als hoofddocent aan de TU Delft bij zowel de faculteit EW&I als de faculteit L&R, en kan zo als elektrotechnisch ingenieur de moderne IC en MEMS technologie door laten dringen in de ruimtevaart. Hij was onderzoeker en projectleider bij de eerste Nederlandse nano-satelliet Delfi-C3 en maakt de prestaties van kleine satellieten verder groot (en bekend) via projecten als Delfi-n3Xt, OLFAR, Data-Collecting Colonies in Space en e-Moth.

MR. Frederique van 't klooster

MR. Frederique van 't klooster

Bestuurslid

Frederique heeft na haar studie Internationaal & Europees Recht aan de Universiteit Leiden bij het Ministerie van Justitie, Afdeling Kennismigratie gewerkt. Sinds 2009 was zij werkzaam bij ESA/ESTEC, eerst als juridisch medewerker binnen het Technology Transfer Programme Office, later als juriste binnen de Contract Afdeling voor Aardobservatie, betrokken bij het tot stand brengen en managen van contracten voor het ESA General Support Technology Programme en het ESTEC Test Center. Sinds 2019 is zij werkzaam bij TNO, als Contract Manager en Legal Counsel voor de Space contracten van de afdeling Industry, Space.

IR. Peter batenburg

IR. Peter batenburg

Bestuurslid

Peter is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen aan de slag gegaan voor het ISS als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST). Hier heeft hij onder andere een bijdrage geleverd aan de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 is Peter weer terug in Nederland, eerst nog op ‘missie’ vanuit Airbus D&S Bremen en sindsdien in meerdere rollen in de ruimtevaartsector actief geweest. Sinds begin 2020 heeft hij zijn eigen space consultancybedrijf HQspace. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR eerst als lid van de redactie en daarna als voorzitter van de evenementencommissie.

Frits Overtoom

Frits Overtoom

Bestuurslid

Na zijn opleiding Communicatie is Frits bij een startup aan de slag gegaan om zijn specialisatie Merkenmanagement in de praktijk te brengen. Tegenwoordig is hij werkzaam in de reclamewereld. Frits maakt sinds 2018 deel uit van het social media team van de NVR. Daar verzorgt hij samen met anderen de content voor onze social media kanalen. Daarnaast zet hij zich met diverse projecten in om de jeugd enthousiast te krijgen over ruimtevaart.

Stijn Mast

Stijn Mast

Bestuurslid

Stijn is al heel zijn leven gepassioneerd door de ruimtevaart, lang voor zijn studie L&R aan de TU Delft. De keuze voor het master programma Space Exploration kwam dan ook als geen verrassing. Na enkele internationale stages bij de University of British Columbia, Airbus Defence & Space Toulouse en NASA’s Jet Propulsion Laboratory is hij terug in Nederland. In 2018 startte hij bij Airbus Defence & Space Netherlands als eerste trainee van het bedrijf. Binnen zijn huidige functie als Optical Communications Engineer focust hij zich op het ontwikkelen en industrialiseren van geavanceerde communicatietechnologieën tussen grondstations en satellieten.

Richelle Scheffers

Richelle Scheffers

Office manager

Richelle werkt als Office Manager bij de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart waar zij in 2010 is begonnen. In deze functie is zij het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en de leden. Tevens verzorgt zij alle correspondentie en administratie en is zij met grote regelmaat aanwezig bij de door NVR georganiseerde evenementen.

Dr. Ir.Gerard Blaauw

Dr. Ir.Gerard Blaauw

Afgetreden 5 okt 2020 Voorzitter

Gerard was vanaf zomer 2011 naast voorzitter NVR ook actief als ZZP-er in de ruimtevaart. Hij was een aantal jaren voorzitter van het Local Organizing Committee van het Space Studies Program (SSP) van de International Space University dat in 2018 in Nederland werd georganiseerd, en nu is hij o.a. voorzitter van SSPF (Stichting Space Professionals Foundation) om via cofinanciering Young Professionals in staat te stellen nieuwe edities van SSP (en vergelijkbare programma’s) te volgen.

Chat openen
Chat hier met secretariaat van de NVR
X