Het bestuur

Het bestuur van de NVR wordt gekozen door de leden en bestaat momenteel uit de volgende personen:

Dr. Ir.Gerard Blaauw

Voorzitter

Gerard was directeur TNO Space in de periode 2003 t/m 2010. In die periode was hij ook vele jaren Bestuurslid van SpaceNed. Vanaf de zomer 2011 is hij naast voorzitter van de NVR ook actief als ZZP-er in de ruimtevaart, vooral op het gebied van space affairs, business strategy en communicatie & outreach. Hij is voorzitter van de Working Group van NSO om in 2018 het Space Studies Program van de International Space University in Nederland te organiseren.

DR. IR. Peter Buist

Bestuurslid

Peter heeft na zijn studie L&R TU Delft jarenlang gewerkt in de Japanse ruimtevaart industrie, met name op het gebied van Global Navigation Satellite Systems. Na terugkeer in Nederland heeft hij eerst op de TU Delft gewerkt voordat hij terecht kwam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Recente projecten van Peter zijn formatie vliegen van satellieten en proeven met een voertuig om micro-zwaartekracht experimenten te lanceren vanaf ballonnen.

Richelle Scheffers

Office manager

Richelle werkt als Office Manager bij de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart waar zij in 2010 is begonnen. In deze functie is zij het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en de leden. Tevens verzorgt zij alle correspondentie en administratie en is zij met grote regelmaat aanwezig bij de door NVR georganiseerde evenementen.

Ir. Len van der wal

Vice-voorzitter

Len raakte al in de ban van de ruimtevaart bij de lancering van John Glenn in 1962. Voor de maanlanding haalde hij zijn grootouders uit bed. Professioneel kwam hij pas in 2001 met de ruimtevaart in contact, toen hij vanuit TNO, op verzoek van ESA en het toenmalige Ministerie van Economische Zaken, het Dutch Technology Transfer Programme (DTTP) vormgaf. Momenteel is Len als business developer bij TNO verantwoordelijk voor de ontwikkelingen op het gebied van kleine satellieten (SmallSats) en het gebruik van aardobservatie data (downstream).

MR. Frederique van 't klooster

Bestuurslid

Frederique Heeft na haar studie Internationaal & Europees Recht aan de Universiteit Leiden bij het Ministerie van Justitie, Afdeling Kennismigratie gewerkt. Sinds 2009 is zij werkzaam bij ESA/ESTEC, eerst als juridisch medewerker binnen het Technology Transfer Programme Office, later als juriste binnen de Contract Afdeling voor Aardobservatie. Momenteel is zij binnen de Contract Afdeling nauw betrokken bij het tot stand brengen en managen van contracten voor het ESA General Support Technology Programme en het ESTEC Test Center.

Drs. Barbara ten berge

Secretaris

Barbara werkt sinds 2002 in de ruimtevaart sector. Ze was eerst communicatie- en educatie medewerker bij het directoraat Human Spaceflight bij ESA/ESTEC, daarna werd zij recruiter en communicatie medewerker bij HE Space. In haar huidige functie coördineert Barbara de marketing en communicatie voor HE Space. Tot juni 2012 was zij bestuurslid van Women in Aerospace (WIA) Europe.

DR. IR. Chris verhoeven

Bestuurslid

Chris werkt als hoofddocent aan de TU Delft bij zowel de faculteit EW&I als de faculteit L&R, en kan zo als elektrotechnisch ingenieur de moderne IC en MEMS technologie door laten dringen in de ruimtevaart. Hij was onderzoeker en projectleider bij de eerste Nederlandse nano-satelliet Delfi-C3 en maakt de prestaties van kleine satellieten verder groot (en bekend) via projecten als Delfi-n3Xt, OLFAR, Data-Collecting Colonies in Space en e-Moth.

Ir. Mischa de Brouwer

Penningmeester

Mischa heeft na zijn studie  L&R TU Delft gewerkt aan het Sloshsat project bij de NLR. Na een uitstapje als beurshandelaar is hij sinds 2005 werkzaam als project controller bij ESA in ESTEC. Op dit moment werkt hij als Business Control and Administration Manager binnen het directoraat TEC aan het sturen van financiële en planning processen.

IR. Peter batenburg

Bestuurslid

Peter is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen aan de slag gegaan voor het ISS als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST). Hier heeft hij onder andere een bijdrage geleverd aan de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 is Peter weer terug in Nederland, eerst nog op ‘missie’ vanuit Airbus D&S Bremen en sinds kort als consultant bij ADSE. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR als lid van de redactie en de evenementencommissie.
Deepika JeyakodI LLM

Board member

Deepika Jeyakodi werkt als Commercial Contracts and Legal Officer bij Airbus Defence and Space, in Leiden. Deepika is afgestudeerd aan de TNDALU, Chennai (India), en heeft een diploma in het intellectuele eigendomsrecht. Ze heeft tevens een masteropleiding Internationale wet en Indiase constitutionele wet aan de Madras Universiteit gevolgd. Daarna heeft zij 6 jaar als advocaat bij het Madras High Court, India, gewerkt voordat ze naar Nederland kwam om Advanced LL.M. In Air and Space Law te volgen aan de Universiteit Leiden. Naast de juridische praktijk is zij ook mede-oprichter van een mensenrechten organisatie ‘Cheer’, gevestigd in India.

Contact met het bestuur neem je op via info@ruimtevaart-nvr.nl