Het bestuur

Het bestuur van de NVR wordt gekozen door de leden en bestaat momenteel uit de onderstaande personen. 
Contact met het bestuur neem je op via info@ruimtevaart-nvr.nl

Ir. Ton Marée

Ir. Ton Marée

Voorzitter

Ton Marée is sinds 2011 Research manager van de onderzoeksgroep Space Systems Engineering van TNO. Zijn groep werkt aan de ontwikkeling van opto-mechanische instrumenten voor aardobservatie en ruimtevaartmissies, zoals TROPOMI, Sentinel 5, GAIA, en equipment voor Laser communicatie. Op 5 oktober 2020 is Ton benoemd als voorzitter van de NVR

DR. IR. Peter Buist

DR. IR. Peter Buist

Vice-voorzitter

Peter heeft na zijn studie L&R TU Delft jarenlang gewerkt in de Japanse ruimtevaart industrie, met name op het gebied van Global Navigation Satellite Systems. Na terugkeer in Nederland heeft hij eerst op de TU Delft gewerkt voordat hij terecht kwam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Recente projecten van Peter zijn formatie vliegen van satellieten en proeven met een voertuig om micro-zwaartekracht experimenten te lanceren vanaf ballonnen.

IR. Peter batenburg

IR. Peter batenburg

Secretaris

Peter is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen aan de slag gegaan voor het ISS als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST). Hier heeft hij onder andere een bijdrage geleverd aan de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 is Peter weer terug in Nederland, eerst nog op ‘missie’ vanuit Airbus D&S Bremen en sindsdien in meerdere rollen in de ruimtevaartsector actief geweest. Sinds begin 2020 heeft hij zijn eigen space consultancybedrijf HQspace. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR eerst als lid van de redactie en daarna als voorzitter van de evenementencommissie.

Ir. Mischa de Brouwer

Ir. Mischa de Brouwer

Penningmeester

Mischa heeft na zijn studie  L&R TU Delft gewerkt aan het Sloshsat project bij de NLR. Na een uitstapje als beurshandelaar is hij sinds 2005 werkzaam als project controller bij ESA in ESTEC. Op dit moment werkt hij als Business Control and Administration Manager binnen het directoraat TEC aan het sturen van financiële en planning processen.

DR. IR. Chris verhoeven

DR. IR. Chris verhoeven

Bestuurslid

Chris werkt als hoofddocent aan de TU Delft bij zowel de faculteit EW&I als de faculteit L&R, en kan zo als elektrotechnisch ingenieur de moderne IC en MEMS technologie door laten dringen in de ruimtevaart. Hij was onderzoeker en projectleider bij de eerste Nederlandse nano-satelliet Delfi-C3 en maakt de prestaties van kleine satellieten verder groot (en bekend) via projecten als Delfi-n3Xt, OLFAR, Data-Collecting Colonies in Space en e-Moth.

Frits Overtoom

Frits Overtoom

Bestuurslid

Na zijn opleiding Communicatie is Frits bij een startup aan de slag gegaan om zijn specialisatie Merkenmanagement in de praktijk te brengen. Tegenwoordig is hij werkzaam in de reclamewereld. Frits maakt sinds 2018 deel uit van het social media team van de NVR. Daar verzorgt hij samen met anderen de content voor onze social media kanalen. Daarnaast zet hij zich met diverse projecten in om de jeugd enthousiast te krijgen over ruimtevaart.

Stijn Mast

Stijn Mast

Bestuurslid

Stijn is al heel zijn leven gepassioneerd door de ruimtevaart, lang voor zijn studie L&R aan de TU Delft. De keuze voor het master programma Space Exploration kwam dan ook als geen verrassing. Na enkele internationale stages bij de University of British Columbia, Airbus Defence & Space Toulouse en NASA’s Jet Propulsion Laboratory is hij terug in Nederland. In 2018 startte hij bij Airbus Defence & Space Netherlands als eerste trainee van het bedrijf. Binnen zijn huidige functie als Optical Communications Engineer focust hij zich op het ontwikkelen en industrialiseren van geavanceerde communicatietechnologieën tussen grondstations en satellieten.

Ir./Msc Stacha Petrovic

Ir./Msc Stacha Petrovic

Bestuurslid

Mijn naam is Stacha Petrovic en ik ben een Nederlandse Ruimtevaart Ingenieur die momenteel werkzaam is als Systems Engineer bij Aerospace Propulsion Products, ArianeGroup (APP) in Klundert, Noord-Brabant. In 2009 ben ik begonnen met mijn bachelor op de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek bij de TU Delft. Tijdens mijn studie was ik onderdeel van Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) waar ik werkte aan vloeibare raketmotoren voor sondeerraketten. Voor mijn master studeerde ik systems engineering en baan mechanica aan de TU Delft. Ik deed een baan mechanica stage bij DLR in Bremen en had de mogelijkheid om mijn master afstudeeropdracht te doen over de Mars lanceerbanen voor een Mars Ascent Vehicle bij NASA’s Jet Propulsion Laboratory. Ik ben in 2017 afgestudeerd en startte toen als Projectingenieur bij APP om te werken aan de Vulcain 2.1 starter en ontsteker voor de Ariane 6 en ben twee jaar later naar Systems Engineer gepromoveerd voor datzelfde project. In 2017 werd ik ook lid van de NVR en begon ik met mijn vrijwilligers werk in de evenementencommissie en later ook de young professionals commissie. Behalve mijn interesse in de ruimtevaart vind ik het ook heel leuk om te reizen, hiken, te leren over andere culturen, zwemmen, squashen, gamen, dansen, zingen en tijd spenderen met mijn familie en vrienden.

Ir. Nicoletta Silvestri

Ir. Nicoletta Silvestri

Bestuurslid

Nicoletta graduated at the TUDelft in Aerospace Engineering in 2010 and
started working right away at Bradford Space BV designing and building space components for liquid propulsions on satellites. Few years later she moved to Aerospace Propulsion Products BV (APP)
where she worked as System Engineer for the VINCI engine for the Ariane 5ME, now evolved into Ariane 6. In the last years at APP Nicoletta developed her carreer into project management. The AFX project she has been leading consisted in making the space technology available at APP for
the rocket’s igniters suitable for applications into the civil industry, and in particular for custom designed fire extinguishers. Since the end of 2019 Nicoletta is working as Project Manager in
the Space Engineering group at TNO in Delft which is developing opto-mechanical instruments for Earth observation and space Missions. Nicoletta is active member of NVR as of 2015 and member of the Event commissie since then.

Pieter van Beekhuizen

Pieter van Beekhuizen

Bestuurslid

Pieter van Beekhuizen has worked his whole professional life since 1972 in the space domain, first with ESRO and as from 1975 with ESA, and has occupied during this period a large number of different functions and management responsibilities within ESA.

His last assignment was Head of ESA Industrial Cost Auditing and Return Division which has included industrial costs audits and the provision of the industrial return data to ESA Member States. In this capacity he was involved in multiple programme reviews and chaired various Management and Cost panels for  large ESA programme procurements.

During the last years at ESA he was also involved in the European initiatives for space commercialisation opportunities/projects.

Following his retirement from ESA  he started a consultancy company (Bexperience) providing consultancy and support services for various clients.

He is as treasurer a Board member of SSPF, a foundation set-up to financially support young professionals and/or students in the Dutch space sector to apply for space studies programs.

In 2021 he was elected vice-chair of the IAF Committee for Liaison International Organisations and Developing Nations ( CLIODN).

Richelle Scheffers

Richelle Scheffers

Office manager

Richelle werkt als Office Manager bij de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart waar zij in 2010 is begonnen. In deze functie is zij het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en de leden. Tevens verzorgt zij alle correspondentie en administratie en is zij met grote regelmaat aanwezig bij de door NVR georganiseerde evenementen.

Chat hier met secretariaat van de NVR
X